Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

PRESVETO TROJSTVO

E-mail Ispis PDF
Presv_Trojstvo«U zanku križa mi se neprestano prinossimo i predajemo Gospodinu Bogu, odnosno Presvetomu Trojstvu. Kada činiš znak križa, čini ga dobro i lijepo. Ne nakazno i žurno tako da nitko ne može razumijeti što činiš. Čini pristojno velik i širok znak križa, polako i široko s čela na grudi, od jednoga ramena na drugo rame.
Više...
 

D U H O V I - Pedesetnica

E-mail Ispis PDF
DUH_SVETI_2Isus želi uvjeriti apostole da neće ostati sami i zato im u velikosvećeničkom govoru ponavlja čak pet puta da će doći Duh Sveti Tješitelj i Branitelj koji će biti s njima. To u današnjem ulomku evanđelja čujemo dva puta. On će ih poučiti i podsjetiti sve što im je Isus govorio.
Više...
 

UZAŠAŠĆE GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA

E-mail Ispis PDF
jezus_hUzašaće na jedan način predstavlja ono što je uskrsunuće: Krist sa zemlje ide u nebeski boravak, iz povijesti prelazi u vječnost, iz ovoga ograničenoga svijeta prelazi u beskonačnost, iz čovještva u koje je bio sašao, vraća se u božanstvo odakle je došao, tajnom utjelovljenja.
Više...
 

Rojenje pčela

E-mail Ispis PDF

rojenje-1Mislim da je rijetkost naletjeti s aparatom u ruci na ovakvu priliku kao što je ova s rojenjem pčela. Sam čovjek ovdje nije baš moćan ni sa pčelama na jabuci niti s foto aparatom, ali kada se nađe ekipa, onda to ide sasvim drugačije, odnosno ugodnije i uspješnije.
Možda je ovo prigoda sa fotografije kažu puno više toga od naših riječi. Onda, neka bude tako.

Više...
 

Sveti Josip Radnik - Zaštitnik župe Izbično

E-mail Ispis PDF
Travanj--2010.-1Osnovni čovjekov problem danas kao  i uvijek je kako dobro proživjeti ovo malo vremena što nam preostaje na ovome svijetu. Problem je i u tome što smo svaki dan u sve većoj napasti i većim apetitima: dostići u što kraćem vremenu što je moguće više materijalnoga, sve to dostići da uopće nije važno koji je način, put i cijena za sve to, a uz to je tu i oholost koja teži da nas podigne
Više...
 

BIJELA NEDJELJA - MALI USKRS

E-mail Ispis PDF

mali_uskrsOva nedjelja naziva se Malim Uskrsom ili Bijelom nedjeljom! A zašto? Zato što je se na današnji dan Isus ukazao svojim učenicima u svoj svojoj slavi te ih pozvao da čvrsto povjeruju u njega i u njegovo Uskrsnuće. Ovu nedjelju neki isto tako nazivaju nedjeljom 'nevjernog Tome' koji je morao staviti svoju ruku u Isusov probodeni bok da bi povjerovao.

Više...
 
<< Početak < « 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 » > Kraj >>


HUMH WebBanner 300x250

Baner

Zadnji komentari:

Jecaj Izbična mog!
Uživala sam, ponovno čitajući ovaj literarni...
27/11/18 10:16 Više...
Mirela Kožul

Pokušaji podmetanja niza...
Psihijatrija, i to teza !
27/07/17 17:38 Više...
MATKO

Vlado i Iva Crnjac – Jo...
Najboljii
09/06/17 07:39 Više...
Britvica


Vremenska
prognoza