Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Izbičijada 2010.: Druženje s pristiglim gostima iz Slavonije

E-mail Ispis PDF
zadubravlje1aHKUD Brda je jučer u jutarnjim satima ugostio članove društva Seljačka sloga iz Zadubravlja pored Slavonskog Broda. Nakon dugog noćnog putovanja gosti su stigli do središta Izbična gdje su ih dočekali članovi našeg društva, te ih ugostili u svojim obiteljima.
Više...
 

V E L I K A G O S P A

E-mail Ispis PDF
479-sb_1ŠIROKI BRIJEG, 15. 8. 1998. (pučka misa)
Djed se u hladu zabavljao oštrenjem – klepanjem kose, a unuk je bezbrižno i veselo skakutao po livadi kako mu i priliči. Uto ga pozove majka kući, jer je već po njenom sudu ogladnio. I ubrzo se vrati mali iz kuće djedu s velikim komadom kruha u ruci premazanim svježim maslacem i posutim šećerom.
Više...
 

Popravak puta u Donju Britvicu

E-mail Ispis PDF

asvaltiranje1aU ovo teško i recesijsko doba svakako je za pohvaliti bilo kakve projekte i aktivnosti koji se odnose na dobrobit lokalne zajednice i pobošljanju uvjeta življenja na selu. U jednoj takvoj akciji okupili su se mještani Donje Britvice u petak, 6. kolovoza, gdje se pristupilo aktivnosti krpanja rupa na lokalnoj cesti koja vodi u selo.

Više...
 

Blagoslov polja i misa na Orugi

E-mail Ispis PDF
oruga2010_1aOkupljanje vjernika i misa na Orugi, gotovo redovito, nosi sa sobom određene neizvjesnoti - budući da se kapelica nalazi na 1138 metara nadmorske visine, a nestabilni vremenski uvjeti se nekako poklope baš u terminu održavanja sv. mise. No, za razliku od prošle godine, kada se zbog obilnog pljuska sv. misa morala održati pod šatorom, ove godine je vrijeme ipak bilo nešto povoljnije.
Više...
 

Rođenje sv. Ivana Krstitelja

E-mail Ispis PDF

Sv_Ivan_Krstitelj_001«Krist nas je ostavio na zemlji da budemo zrnca koja će prosvjetljivati, da budemo kvasac tijestu, anđeli među ljudima, odrasli među djecom, duhovni ljudi među tjelesnim ljudima, ostavio nas je da budemo sjeme koje će donijeti plod. Na zemlji ne bi bilo više pogana kada bismo se mi ponašali i živjeli život pravih kršćana».

Više...
 

SVETI ANTE PADOVANSKI

E-mail Ispis PDF

sn_Antony13. lipnja: Sv. Ante Padovanski (1195 – 1231.)


– svetac za izgubljene stvari, zaštitnik bolesne djece,pomoćnik u bračnoj neplodnosti, zaštitnik siromaha, zatvorenika...


Više...
 
<< Početak < « 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 » > Kraj >>


HUMH WebBanner 300x250

Baner

Zadnji komentari:

Jecaj Izbična mog!
Uživala sam, ponovno čitajući ovaj literarni...
27/11/18 10:16 Više...
Mirela Kožul

Pokušaji podmetanja niza...
Psihijatrija, i to teza !
27/07/17 17:38 Više...
MATKO

Vlado i Iva Crnjac – Jo...
Najboljii
09/06/17 07:39 Više...
Britvica


Vremenska
prognoza