Izbično online

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Fra Robert Kiš vodi župu Izbično u narednih godinu dana

E-mail Ispis

fra robert kišProteklih desetak dana u našoj župi s nestrpljenjem se očekivala vijest o imenovanju novog župnika čije ime je trebalo biti poznato ovih dana. Na nedavnu najavu kako je izbor sužen na imena dvojice svećenika nova vijest obznanjena je jučer, nakon mise na grobovima Dragica Pavković. 

 

Fra Robert Kiš, jedan od svećenika čije se ime spominjalo kao jednog od kandidata za novog župnika, jučer je okupljenim vjernicima kazao kako je odlučeno da kroz narednu godinu dana on vodi župu Izbično do konačnog imenovanja i izbora novog župnika na dulje razdoblje, što bi trebalo uslijediti naredne godine. 

"Kako će sve ovo dalje funkcionirati vidjet ćemo uskoro. Moja je želja da boravim ovdje, međutim, neke prostorije u župnoj kući još uvijek nisu na raspolaganju i nalaze se pod ključem, zbog pojedinih stvari pok. župnika koje se tamo nalaze. Zasad ću nastojati barem nekoliko sati nakon jutarnjih misa boraviti ovdje, a dalje ćemo vidjeti" – kazao je fra Robert Kiš.

fra robert kiš

Kako smo već pisali, fra Robert je rođen 25. prosinca 1964. u Mostaru. Pučku školu pohađao je u Rodoču, a srednju u Mostaru. Filozofiju i teologiju studirao je u Makarskoj i Zagrebu, a diplomirao na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu 1994. Franjevački habit obukao je na Humcu 15. srpnja 1987. Svečane zavjete položio je 19. rujna 1992. u Frohnleitenu u Austriji. Za svećenika je zaređen 10. srpnja 1994. u Tomislavgradu. Kao svećenik je djelovao u Mostaru, na Humcu, Vitini, Posušju, zatim u dva navrata u Ljutom Docu, te kratko vrijeme u župi Gradnići odakle je premješten u samostan na Širokom Brijegu, gdje kao župni vikar boravi od kolovoza prošle godine.

Fra Robertu poželimo dobrodošlicu i ugodan boravak u župi i među župljanima.

Komentari (1)add comment

r komentira:

odakle te tamo fra Robika.... smilies/shocked.gif
 
Prijavi zlouporabu
Loš
Dobar
29. Lipanj 2015. 20:24
Glasova: +8

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
Manje | Veće

security image
Upišite prikazane znakove


busy
 

Baner

HUMH WebBanner 300x250

Zadnji komentari:

Pokušaji podmetanja niza...
Psihijatrija, i to teza !
27/07/17 17:38 Više...
MATKO

Vlado i Iva Crnjac – Jo...
Najboljii
09/06/17 07:39 Više...
Britvica

Početak nastave u ZHŽ-u...
"zima zima e pa šta je ako je zima nije lav ne bo...
08/01/17 14:05 Više...
Britvicak-Pula

Baner

Vremenska
prognoza