Izbično online

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Radnici nezadovoljni: Izvanredni sastanak u poduzeću “Rudnici boksita – Široki Brijeg”

E-mail Ispis

boksit prosvjed 1aRadnici poduzeća “Rudnici boksita – Široki Brijeg” ovog su petka održali izvanredni sastanak s izaslanstvom svoga direktora, a poradi nagomilanih problema u ovom poduzeću, pa smo se nedugo nakon sastanka našli s njima pred ulazom u krug firme.

 

“Problemi se nakupljaju već duže vrijeme i dugo vremena tražimo sastanak, ali nitko neće da se istom odazove. Tražili smo i direktora Dragu Galića, no ni on nikako da se odazove. Pošalje svoje izaslanike, ali nama je najmjerodavnije ako direktor nešto kaže. Ako tražimo neke financijske podatke i uvid u ugovore on bi nam valjda to trebao i predočiti” – ističu djelatnici ovog širokobriješkog poduzeća.

boksit prosvjed 3

A njihovi zahtjevi nisu vezani za kašnjenje plaće, jer je plaća redovna, već su nešto drugačije prirode.
“Želimo vidjeti rezultate našeg poslovanja u zadnje dvije godine. Hoćemo znati koliki su i rashodi i prihodi. Imamo i dosta privatnika angažiranih u poduzeću, pa želimo znati što se to i koliko njima plaća, koliko nam je potrebno godišnje prodati rude da možemo živjeti ovako kako živimo” – krenuli su radnici nabrajati svoje zahtjeve…

Tijekom dana, dok je naša ekipa čekala da sastanak završi, susreli smo se i sa skupinom od 5-6 prijevoznika sa Romanije i Pala, koji dolaze po rudu u Široki Brijeg, no danas su se vratili praznih ruku pošto djelatnici Rudnika boksita nisu dali da se vozi ruda.

“Treba opet oživjeti bratstvo i jedinstvo, pa da samo Srbi voze rudu iz Širokog Brijega u Zvornik, a ne i naši ljudi” – govore vidno nezadovoljni radnici iz Širokog Brijega.

Direktor se inače nije odazvao ni današnjem sastanku.
“Ponovno je poslao izaslanike umjesto da on dođe, pred nas stane i kaže što ima za reći. Trebao bi nam dati konkretne odgovore na postavljena pitanja”.

Što dalje?
“Dali smo im rok od 10 dana da ispoštuju naše zahtjeve koje smo postavili. Ne znamo koliko će i šta će od toga biti, nije do nas”.

Ako se ništa ne ispuni…
“A onda novo okupljanje, postoji procedura za sve, jer dalje ovako ne ide…”.

Prosvjedi?
“Vidjet ćemo što će biti. Više od trećine svojih prihoda dajemo privatnicima, mišljenja smo da za tri godine našeg rada možemo zaraditi ono što nam oni dadnu za šest godina. Nas je 45 uposlenih, što radnika, a što ne radnika. Ima i izmišljenih radnih mjesta i…”.

To ostalo iz bivšeg sistema ili?
“Dakako. Bivši i vode sve, iz bivšeg sistema sve ostalo na rukovodećim mjestima. Ma imat ćete vi novinari još posla ovdje, jer kako kažu – svako zlo nije za zlo” – poručili su na kraju okupljeni radnici Rudnika boksita iz Širokog Brijega.

A mi ćemo sigurno u ovoj priči imati još posla, pa već tijekom sutrašnjeg dana možete očekivati nastavak ove “trakavice”, jer ćemo i nekom iz rukovodstva poduzeća dati priliku da govori o postojećimk problemima, te da se eventualno iznađu najbolja moguća rješenja kako bi se prebrodila ova krizna situacija u širokobriješkim Rudnicima boksita.

Dnevno.ba / Izbicno.info

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
Manje | Veće

security image
Upišite prikazane znakove


busy
 

Baner

HUMH WebBanner 300x250

Zadnji komentari:

Pokušaji podmetanja niza...
Psihijatrija, i to teza !
27/07/17 17:38 Više...
MATKO

Vlado i Iva Crnjac – Jo...
Najboljii
09/06/17 07:39 Više...
Britvica

Početak nastave u ZHŽ-u...
"zima zima e pa šta je ako je zima nije lav ne bo...
08/01/17 14:05 Više...
Britvicak-Pula

Baner

Vremenska
prognoza